Anka med hallonsås
Det här behövs till 10 pers:
5 ankbröst (à 350 g)
5 krm nymald svartpeppar
2½ tsk salt
Hallonsås:
7½ msk råsocker el strösocker
Frysta hallon (600 g)
1½ dl koncentrerad kalvfond
2½ dl vatten
1½ krm nymald svartpeppar
5 msk smör
Gör så här:
1. Ankbröst: Snitta fettet tätt med en vass kniv och peppra. Stek dem med fettsidan ner i het panna ca 4 min. Vänd och stek andra sidan ca 2 min.
2. Hallonsås: Smält sockret i en kastrull på svag värme tills det är ljusbrunt. Tillsätt 500 g frysta hallon, spara resten till garnering, kalvfond, vatten och peppar. Koka utan lock 3-4 min. Sila såsen, smaka av och vispa ner smöret. Hit kan förberedas. 3. Sätt ugnen på 150°. Salta och färdigstek ankbrösten mitt i ugnen 15-20 min tills innertemperaturen är 58°. Låt dem vila inlindade i aluminiumfolie medan äpple och potatis tillagas