Ingefärswokade grönsaker med marinerad biff

Ingredienser
Marinad
- 4 st vitlöksklyfta(or)
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk sweet chilisås
Wok
- 1 bit(ar) ingefära
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 2 st morot
- 1 st zucchini
- 1 knippa(en) salladslök(ar)
- 1 burk(ar) vattenkastanjer
- 1 msk olivolja
Marinad
- 4 st vitlöksklyfta(or)
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk sweet chilisås
Wok
- 1 bit(ar) ingefära
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 2 st morot
- 1 st zucchini
- 1 knippa(en) salladslök(ar)
- 1 burk(ar) vattenkastanjer
- 1 msk olivolja
Redskap
- 1 st skärskiva, vändbar
KÖP RECEPTET
Tillagning
- 1. Riv vitlöksklyftorna för hand och blanda dem med resten av ingredienserna till marinaden.
- 2. Pensla köttet med marinaden och låt dra i 5 minuter. Spara resten av marinaden till senare.
- 3. Dela, kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Montera den vändbara skärskivan med den grova sidan på din köksmaskin och skiva zucchini och morötterna.
- 4. Skär löken och vattenkastanjerna i mindre bitar för hand. Riv ingefäran för hand.
- 5. Lägg grönsakerna och ingefäran i en skål, slå på olivoljan och vänd runt.
- 6. Häll lite extra olivolja i en wokpanna eller stor stekpanna och woka grönsakerna hastigt.
- 7. Grilla köttet eller stek det i stekpanna. Lägg upp köttet på ett fat och häll över resten av marinaden.
- 8. Strö över flingsalt och låt dra en stund innan servering.
- 9. Servera köttet med de wokade grönsakerna och med eller utan kokt ris.