Italiensk pastasallad med mozzi & parma

Allmänt, Sallad & tillbehör, Sommar / Mozzi, pasta, sallad / Permalink / 0
 

Ingredienser (4 portion)

Pastasallad
400 g pasta, t.ex. penne rigate
200 g lufttorkad skinka, t.ex. parmaskinka
c:a 20 körsbärstomater
1 burk minimozzarella
10-15 basilikablad
Dressing
10-15 basilikablad
3 msk pinjenötter
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
salt
svartpeppar

 

Tillagning

Dressing: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt.

Pastasallad: Koka pastan enligt anvisningar och låt svala något.

Blanda dressingen med pastan i en stor serveringsskål.

Dela körsbärstomaterna på hälften, skär skinkan i bitar, strimla basilikabladen grovt samt låt vattnet rinna av från mozzarellan. Lägg ingredienserna i pastaskålen och blanda väl.

Dekorera med en basilikakvist.

Till top