Italiensk pastasallad
- Pastasallad
- 400 g pasta, t.ex. penne rigate
- 200 g lufttorkad skinka, t.ex. parmaskinka
- c:a 20 körsbärstomater
- 1 burk minimozzarella
- 10-15 basilikablad
- Dressing
- 10-15 basilikablad
- 3 msk pinjenötter
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl olivolja
- salt
- svartpeppar
Tillagning:
- Dressing: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt.
- Pastasallad: Koka pastan enligt anvisningar och låt svala något.
- Blanda dressingen med pastan i en stor serveringsskål.
- Dela körsbärstomaterna på hälften, skär skinkan i bitar, strimla basilikabladen grovt samt låt vattnet rinna av från mozzarellan. Lägg ingredienserna i pastaskålen och blanda väl.
- Dekorera med en basilikakvist.