Italiensk pastasallad

Italienskt / Permalink / 0
  • Pastasallad
  • 400 g pasta, t.ex. penne rigate
  • 200 g lufttorkad skinka, t.ex. parmaskinka
  • c:a 20 körsbärstomater
  • 1 burk minimozzarella
  • 10-15 basilikablad
  • Dressing
  • 10-15 basilikablad
  • 3 msk pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Tillagning:
  1. Dressing: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt.
  2. Pastasallad: Koka pastan enligt anvisningar och låt svala något.
  3. Blanda dressingen med pastan i en stor serveringsskål.
  4. Dela körsbärstomaterna på hälften, skär skinkan i bitar, strimla basilikabladen grovt samt låt vattnet rinna av från mozzarellan. Lägg ingredienserna i pastaskålen och blanda väl.
  5. Dekorera med en basilikakvist.
Till top