Morotssoppa

Allmänt / soppa / Permalink / 0
 

Ingredienser

Recept för 2 personer

Morotssoppa

  • 500 g morötter
  • 1/2 gul lök
  • 2–3 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1/2 dl vatten + 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka färsk koriander

Citronklick

  • 1 citron, skalet
  • 2 dl kesella (1 %)
  1. Skala och skiva morötterna. Skala och finhacka lök, ingefära och vitlök.
  2. Smält smör i en kastrull. Mjukstek lök, vitlök och ingefära. Tillsätt spiskummin och curry och fräs lite till. Häll i morötterna, rör runt och låt steka i 5 minuter. Slå på buljong och citronvatten. Koka tills morötterna mjuknat, cirka 15–20 minuter.
  3. Riv citronskalet och blanda med kesellan.
  4. Mixa soppan. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Tillsätt honung och citronsaft. Smaka av med lite honung, lite extra citronsaft, salt och peppar.
  5. Fördela soppan i skålar, lägg hälften av citronkrämen i varje. Klipp över rikligt med färsk koriander.
Till top