Pannacotta

Allmänt, Efterätt / Permalink / 0
 

Ingredienser

Garnering

Tillagning

  • 1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor (självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).
  • 2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.
  • 3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat.
  • 4. Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl. Ibland måste man doppa skålarna i lite varmt vatten för att pannacottan ska släppa. Men de skall bara doppas snabbt, annars kan de förlora formen.
  • 5. Garnera med hallon, eller en sås gjord på bär mixade tillsammans med lite socker.
  • 6. Tips: om det känns lite för fett med bara vispgrädde kan man även använda matlagningsgrädde (15%).
Till top