Spagetti med räkor och rucola

Allmänt, Italienskt / pasta / Permalink / 0
 

Ingredienser

Tillagning

  • 1. Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  • 2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut.
  • 3. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.
  • 4. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan.
  • 5. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  • 6. Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av rucolan.
Till top