Kyckling med curry och limesallad

Allmänt, Asiatiskt / kyckling / Permalink / 0
 

Ingredienser:

2 medelstora gula lökar
3 vitlöksklyftor
0,5 purjolök
1 msk matolja
3 msk Santa Maria Indian Mango Curry
0,5 dl kycklingbuljong
2 dl vatten
5 dl grädde
500 g kycklingfilé
2 dl crème fraiche
2 tomater
1 tsk salt

Currykyckling

1.      Finhacka lök, vitlök och purjolök och stek i matolja på medelvärme tills löken har mjuknat.
2.      Krydda med Mango Curry och stek under omrörning i en minut.
3.      Häll i kycklingbuljong, vatten och grädde och koka upp.
4.      Skär kycklingen i små bitar och lägg i grytan. Låt sjuda i 20-30 minuter.
5.      Tillsätt crème fraiche, rör om och koka upp. Ta grytan från värmen.
6.      Dela tomaterna och ta ur kärnorna. Skär i kuber och lägg i grytan.

 

 

 

Chili och limesallad:

1 msk sambal oelek 100g
2 msk limejuice
1 msk socker
Till top