Gai pad prid - kyckling i rödcurry

Allmänt / Permalink / 0
 
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5-1 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet)
  • 150 g haricots verts,låt ligga med från början eller förkoka lite om man inte vill ha dom krispiga
  • 2 tsk fisksås - ta mer fisksås + vanligt salt
  • 2 tsk rörsocker - ta mer socker
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • neutral matolja, att steka i
  • jasminris, nykokt, till servering
  1. Skär kycklinglårfilé i skivor och bönorna i ca 3 cm bitar.
  2. Finhacka vitlök och stek tillsammans med den röda currypastan i olja i en minut.
  3. Tillsätt kycklingen och stek i några minuter tills den nästan är klar. Lägg i bönor, häll på fisksås samt socker och stek i någon minut till under omrörning.
  4. Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan
Till top