Ingredienser
- 3 msk ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1,5 tsk malen spiskummin
- 1 st vitlöksklyfta(or), pressad
- 0,5 msk ingefära, färsk, riven
- 500 gram nötfärs
- 3 msk smör, eller ghee
- 1 dl vatten
- 2 dl grädde
- 1 st kanelstång, ca 4 cm
- 1 krm cayennepeppar
- 0,5 tsk koriander, malen
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1 st salt
- 1 kruka(or) koriander
- 0,5 dl mandelflagor , rostade
- svartpeppar, nymalen
Tillagning
- 1. Blanda ströbröd, mjölk och kryddor. Låt svälla några minuter. Tillsätt köttfärs och 1 1/2 tsk salt och blanda till en smidig smet.
- 2. Rulla köttbullar och stek i smör eller ghee ca 5 minuter.
- 3. Häll i vatten, grädde, kanelstång, cayenne, koriander och gurkmeja i stekpannan. Låt allt koka ihop 5 minuter. Smaka av.
- 4. Före servering slänger du på en näve hackad koriander och rostade mandelflagor som garnering.